Produkter
Stockhelp Advanced
Aktieprogram för teknisk analys.
Läs mer...

Böcker
Böcker om teknisk analys.
Läs mer...

Nyheter
2017-08-24
Stockhelp Free finns från och med 2017-08-24 bara i en engelsk version.
Klicka här för att komma till den engelska sajten

2017-06-17
Stockhelp Advanced 2.4 lanseras som löser problemet med ändrat format på kursdata från Yahoo Finance.
Läs mer om nyheterna i nya versionen

2017-05-29
OBS! Yahoo Finance har ändrat format på kurserna som gör att Stockhelp inte kan hämta kurserna. Felsökning pågår, men det är inte säkert att Stockhelp kommer att kunna ladda ner kurser från Yahoo Finance i fortsättningen.

Fler nyheter...

Stockhelp Advanced - aktieprogram för teknisk analysVilken aktie ska du köpa?


Du kanske har märkt att det är ganska tidsödande att försöka hitta rätt bland börsens cirka 500 svenska aktier. Det blir mycket bläddrande i tidningar och tidskrifter och surfande till chattsidor på Internet.

Du har väl tänkt på att inläggen på chattsidorna kan vara från personer som äger en viss aktie och försöker "prata upp den". Om du köper på rykten är risken stor att ryktet har funnits ett tag och att kursen på aktien redan har tagit hänsyn till ryktet. Då är det lätt hänt att du köper för sent strax före aktien rekylerar.

Banker och fondkommissionärer överöser dig också med köp- och säljråd, eftersom de tjänar pengar på ett ökat antal transaktioner. Oftast är det köpråd, eftersom alla som har pengar att handla för kan följa detta råd - säljråd genererar inte lika många transaktioner, eftersom det kanske bara är ett par procent som äger aktien som får säljråd. Ofta skiljer sig också fondkommissionärernas uppfattning om den framtida kursutvecklingen.

Allt detta gör det ju inte lättare för dig att bestämma dig!

Vill du veta hur du kan…

 • Få dagliga köp- och säljtips utan att behöva läsa några köp- eller säljråd i tidningar eller på Internet.
 • Få reda på vilken av telekomaktierna som gått bäst den senaste tiden.
 • Testa olika köp- och säljstrategier utan att riskera ett öre!
 • Bli varnad när aktiekursen bryter genom en förinställd nivå.
… läs vidare.

Då behöver du aktieprogrammet Stockhelp Advanced som hjälper dig med allt detta:

Köp- och säljtips

Du använder funktionen Sök efter köp- och säljsignaler och kan enkelt filtrera ut de aktier som fått flest köpsignaler.

Om du endast handlar med aktier på någon speciell lista kan du välja att bara söka efter signaler bland dessa aktier. Du kan även ange en minsta omsättning (volym) en aktie ska handlas med, för att kunna generera en köp- eller säljsignal.

Att kunna filtrera bort aktier med låg omsättning är viktigt, eftersom teknisk analys innebär studiet av flockbeteende och fungerar bättre på aktier som har hög omsättning. En aktie med hög omsättning gör det också lättare att hitta en säljare. Om du får en köpsignal vill du ju att det ska gå lätt att hitta en säljare av aktien.

Vilken av telekomaktierna har gått bäst den senaste tiden?

Att jämföra aktier med varandra eller med index är heller inga problem. Du kan jämföra upp till 8 aktier med varandra eller med index. Alla kurvor presenteras i samma diagram vilket gör att du enkelt ser vilka aktier som gått bäst.

Testa köp- och säljstrategier - utan att riskera ett öre!

För att testa utfallet av köp- och säljsignaler använder du programmets inbyggda vinsttest. Då ser du om det historiskt sett har varit lönsamt att följa dessa köp- och säljsignaler. Självklart kan du ange satsat belopp och courtage för att vinsttesten ska bli så realistisk som möjligt.

För att testa så nära "riktig" aktiehandel som möjligt, kan du skapa en eller flera "låtsasportföljer" i programmets portföljhanterare. Du skapar då en "låtsasportfölj" för varje strategi du vill testa innan du börjar handla på riktigt - på så sätt kan du "låtsashandla" till dess du hittar en strategi som fungerar.

Med portföljhanteraren kan du också...

 • Lägga in ett obegränsat antal portföljer och transaktioner.
 • Visa en lista över aktuellt innehav, alla transaktioner och försäljningar.
 • Förenkla arbetet vid deklarationen genom att skriva ut ett underlag till blankett K4.
 • Beräkna genomsnittligt anskaffningsvärde - helt automatiskt.
 • Hantera sju olika transaktionstyper: Köp och sälj värdepapper, insättning/uttag, intäkt/kostnad samt aktieutdelning.
 • Låta programmet sköta namnbyte av aktier - helt automatiskt.
Vill du bevaka när kursen passerar en viss nivå?

Stöd- och motståndsnivåer är viktiga inom den tekniska analysen. När kursen bryter genom en motståndsnivå innebär detta en köpsignal. När kursen bryter genom en stödnivå innebär detta en säljsignal. Du kan bevaka när kursen bryter genom en stöd- eller motståndsnivå genom att ange larmgränser i kurslistan.

Fler sätt att hitta morgondagens vinnare...

Ibland hittar man morgondagens vinnare bland gårdagens förlorare. Den aktie som gått sämst under dagen kanske har sjunkit omotiverat mycket. Detta brukar då korrigeras nästa dag. Marknaden har en tendens till att överreagera i både positiv och negativ riktning, se bara på IT-bubblan.

Stockhelp Advanced kan visa dig dagens, veckans, årets, senaste 2 årens, senaste 5 årens och senaste 10 årens vinnare/förlorare. Du får reda på hur många procent aktien ökat eller minskat i värde samt kursförändringen i kronor räknat. Du ser också nedgången i procent sedan den senaste toppnoteringen.

Gör det enklare för dig!

 • Med Stockhelp Advanced, har du full kontroll eftersom programmet körs på din dator. När du väl har hämtat kurserna från Internet finns alla data du behöver på din dator.
 • Arbetsytor gör att du inte behöver ordna fönstren i Stockhelp varje gång du startar programmet. Programmet kommer ihåg vilka fönster som var aktiva, deras storlek, placering, tidsperiod och innehåll. Du kan välja att visa senast använda arbetsyta varje gång du startar programmet.
 • Det ingår två licenser av programmet. Du kan alltså installera programmet på din vanliga dator samt ytterligare en dator, till exempel en bärbar.
 • Namnbyte av aktier hanteras automatiskt om de har samma tickernamn.
Stockhelp Advanced är enkelt att använda!

 • Lika lätt som i ett ritprogram ritar du trendlinjer, rektanglar, text och ellipser.
 • Menyerna är uppbyggda enligt Microsoft Windows praxis, vilket gör det lätt att hitta det du söker.
 • Programmet lämpar sig både för dig som är nybörjare inom teknisk analys och dig som har mer erfarenhet av teknisk analys.
 • Behöver du hjälp, trycker du bara på "F1" så öppnas den inbyggda online-hjälpen. Den har ett speciellt avsnitt "Komma igång" för att hjälpa dig första gången du använder programmet. Online-hjälpen går även att skriva ut.
 • Dagens tips ger dig värdefulla tips om programmet.

Systemkrav:

 • Microsoft Windows Vista Service pack 2 (både 32 och 64-bitars versioner), Windows 7 (både 32 och 64-bitars versioner), Windows 8 (både 32 och 64-bitars versioner) och Windows 10 (både 32 och 64-bitars versioner)
 • 512 MB RAM. (2 GB eller mer rekommenderas)
 • 2,2 GB ledigt hårddiskutrymme.
 • Bildskärm 1280x1024.
 • Intel kompatibel 1,4 GHz eller bättre. (2 GHz eller bättre rekommenderas)
Klicka här för att prova programmet gratis i 30 dagar
Vad tycker användarna?
"Enkelt och intuitivt program. Kraftfulla funktioner med flexibel formeleditor, vinsttest och sökfunktion för köp/säljsignaler."
Ulf A, Göteborg

"Enkelt att göra egna indikatorer."
Christer B, Nacka

"Allmänt imponerad av "kvalitetskänslan" på programmet"
Sten Boman, Bromma

"Tack för ett faktiskt jävligt bra program! Gillar din kursuppdateringsdatabas där jag väljer alla aktier jag vill i MSN."
Emanuel Krasovec

"Först vill jag bara tacka för ett riktigt bra TA-program, är supernöjd."
Tomas, Hallstahammar